Домашни вкусотии: Пролетни рулца

петък, 16 февруари 2018 г.

Пролетни рулца


Днес се отбелязва началото на азиатската Нова Година.
Точната дата на Новата година в Азия варира всяка година, но винаги е между 21 януари и 20 февруари – според китайския лунен календар.
Празненствата традиционно продължават доста дълго – цели 15 дни. 
Китайците наричат Новата година още „пролетен празник“ или „пролетен фестивал“, защото според тях най-тежкият период на зимата е отминал и всички чакат идването на пролетта. 
В този редна мисли, приготвих тези Пролетни рулца.
Държа да отбележа, че ги приготвям за първи път и ако видът им не е много идеален, то обещавам, че следващите рулца ще са по-добри.


2018  е годината кучето и на жълтия цвят. Ето, защо използвах и тази слънчева основа.


Няма как да се приготвят пролетни рулца с пиле, ако в тях няма първокачествен соев сос.
Според мен най-добрият соев сос на пазара  е Kikkoman . Редовно го използвам и го предпочитам.


Рулцата се получиха много вкусни, за първи път готвих краставица и останах изненадана от вкуса, който придаде  на рулцата. Всички го харесаха!


Необходими продукти:

250 гр. пилешко филе
1 морков
1 краставица
1 малка глава лук
50 мл. соев сос  Kikkoman
8-9 бр. оризови кори
спанак
2 с.л. олио
черен пипер
2-3 резена джинджифил


Приготвяне:


Нарязваме пилето на жулиени, както и морковите, краставицата и лука.


Месото се поръсва със соев сос и черен пипер. Не слагайте сол, защото соевият сос придава соленост точно колкото трябва. Сложете джинджифила.


В дълбок тиган, може уок, сложете мазнината и пилешкото. Запържете за няколко минути.
След това добавете моркова. След няколко минути добавете и останалите зеленчуци, без спанака.


Него сложете последен и махнете от котлона.
Целта е зеленчуците да останат хрупкави. 


Оризовите кори се потапят за няколко секунди в хладка вода.


Преди да потопите оризовите кори, покрийте плота с памучна кърпа, върху която да сложите мократа кора. Отгоре наредете пиле и зеленчуци.


Навийте на руло.
Сгорещете олио и изпържете рулцата.


Ако не сте фенове на пърженето, можете да запечете навитите рулца. Само трябва да ги подредите върху хартия за печене и тавичка. Изпечете ги във фурната до златисто.


Не е важно дали ще празнувате азиатската Нова година или някой друг ден от календара, друг празник, важно е, да сте с любимите си хора и да се насладите на вкуса на храната и на живота!

Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...