Translate

вторник, 20 февруари 2018 г.

Галет с пролетни зеленчуци


Последните дни са толкова слънчеви, че сякаш Пролетта е вече тук.
Ще я почакаме още малко, но тя все по-често напомня за себе си.
Обичам този сезон, навсякъде около нас се усеща живота, свежестта, зеленината, цветята...
Тогава човек се наслаждава на живота, храната и слънцето.


Имам желание да приготвям по-леки ястия, богати на зеленчуци.
Днес приготвих точно такова ястие и с удоволствие ще ви споделя, че се получи много леко, въпреки тестената основа.


Този галет е от пълнозърнесто брашно и зеленчуци приготвени на пара.
Нямам от онези въпросни уреди за готвене на пара, просто докато пазарувах попаднах на новата серия на Bonduelle, наречена VAPEUR.
Тази серия включва три вида замразени зеленчукови микса. Разликата от останалите замразени зеленчуци е новата технология. Тя се състои в предварително приготвяне на пара, вие само трябва да ги сварите за 3 минути във вряща вода.
Зеленчуците запазват полезните си съставки, цвета и консистенцията си.
Наистина има разлика.


Веднага взех от Пролетния микс и се впуснах в приготвянето му.
Рецептата е лесна, а резултатът- отличен.


Необходими продукти:

за тестото:
100 гр. меко масло
200 гр. пълнозърнесто брашно
1 ч.л. сол
1 яйце

50 гр. моцарела




Приготвяне:


Първо омесете тестото.


Аз използвах кухненски робот, за да го омеся по-бързо. Ако не разполагате с робот, направете го с ръце. Преди това обаче трябва да разбиете мекото масло и яйцето перфектно.


Сложете солта към разбитите масло и яйце, на етапи се добавя брашното.
Трябва да се получи меко маслено тесто.


Опаковайте го с найлон и го оставете да си почине за около 30 минути.
През това време кипнете водата, сложете сол.
Когато заври силно изсипете микса във водата.


Засечете 3 минути, след което отцедете зеленчуците с помощта на гевгир.


Вземете хартия за печене, поръсете я с малко брашно.
Сложете тестото.


Разточете го много внимателно.


Подредете зеленчуците отгоре.


Внимателно завийте зеленчуците с тестото.


Нарежете моцарела и я разположете отгоре.


Внимателно прехвърлете галета върху тава за печене.
Печете в топла фурна на 180 градуса от 20 до 30 минути, до готовност на основата.


Поднесете го топъл на любимите си хора и се насладете на вкуса му.


Получи се много вкусно, с хрупкава основа и богата зеленчукова плънка.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...