Translate

неделя, 25 февруари 2018 г.

Мини лазаня с пилешко


Нямам търпение да споделя с вас последната си рецепта и всички истории около нея.
Като начало мисля да започна с новината, че взех участие в новия проект на MAGGI® .
Някои от вас сигурно вече разбраха за него, но аз ще споделя отново, защото за мен това е специално изживяване.


Приятелите ми от  MAGGI®  ме поканиха да измисля няколко алтернативни рецепти с  MAGGI Малки Тайни Спагети Карбонара.
Щастлива съм, че взех участие в създаването на видео рецептите.
Можете да видите видео рецептата и тук:



Надявам се да харесате труда ни и да се доверите отново на рецептата ми.
Ако желаете да впечатлите близките си или просто да разнообразите ежедневното меню, то спокойно можете да го направите с тези Мини лазани с пиле.


Сами видяхте от видеото колко лесно се приготвят. Така, че само трябва да запретнете ръкави и да ги направите.
Не пропускайте да вземете участие и в играта „Гарантирано вкусни идеи с MAGGI® Малки Тайни Спагети Карбонара”, правилата за участие са: ТУК. Или общо казано, под формата на коментар, споделете, как бихте сготвили вашата Карбонара.
Участвайте, защото наградите са страхотни!
Ето и продуктите
за 12 броя мини лазани:

6 бр. кори за баница
300 мл. прясно мялко
250 гр. пилешко филе
50 гр. грах
50 гр. царевица
50 гр. моркови
150 гр. настърган кашкавал
черен пипер
сол на вкус
 2 с.л. зехтин
босилек за декорация


Нарежете пилешките гърди на малки кубчета, сложете черен пипер и по желание сол.
Нарежете морковите на малки кубчета.
В подходящ тиган сложете зехтина, когато се сгорещи добавете пилешкото.
След няколко минути към него прибавете зеленчуците.
Гответе няколко минути, до като полето се запечата добре.
Разтворете  MAGGI Малки Тайни Спагети Карбонара в млякото.
Разбъркайте добре, след което го изсипете в тигана с плънката.
Гответе от 5 до 7 минути, соса трябва да се сгъсти.
Махнете от котлона и пригответе корите.


Във форма за мъфини, се подреждат корите. Едно листо се разделя на две, сгъва се и се оформя кошничка. От 6 броя кори ще направите 12 мини лазани.
Напълнете с плънката, поръсете обилно с кашкавал и печете от 15 до 20 минути на 200 градуса. Готовите лазани декорирайте с босилек.


Аромата им ще ви прели още докато се изпичат, а когато ги опитате ще усетите соса, плънката и невероятния вкус присъщ на Карбонара.


MAGGI® и аз ви желаем добър апетит!

 Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...