Translate

сряда, 28 февруари 2018 г.

Пица "Прошуто фунги"


Имам проблем със снимките на пици. Редовно правя пица вкъщи, но рядко качвам рецептите, поради простата причина, че не успявам да направя нормални снимки на пицата.
Пример са и днешните снимки, едва 4 приличащи на нещо има.
Проблема, е че толкова вкусно ухаят, изглеждат, че щраквам набързо няколко и нападаме пицата.
Предполагам, че ще се съгласите с мен, че пицата е най-вкусна топла.
А тази..тази просто се получи уникална.


Пътувахме наскоро до Италия и си купихме прошуто, пармезан и други типични за страната продукти. Тази пица е с тях и без да преувеличавам, стана уникална.


От както изпичам пиците на сач във фурната, резултата е ненадминат.
Използвам изпитаната рецепта за омесване на тесто, която можете да видите тук:


Продуктите са същите като на клипа.
От това количество добре втасало тесто правя 4 пици около 28 см.

Ето и продуктите са пицата:
50 гр. прошуто
150 гр. гъби
доматено пюре
босилек
чесън
зехтин
маслини
пармезан
кашкавал
сух босилек за поръсване 

Приготвяне:


Омесете тестото както е показано в клипа.
Оставете го да си почине добре.
Разделете го на 4 равни топчета.
С помощта на брашно и ръцете ви, оформете основата на пицата.
Не разточвате с точилка!
Само с ръце.
Слагате в купа доматеното пюре, зехтина, чесъна, малко сол, босилек, разбърквате добре и намазвате със сместа блата.
Отгоре редите нарязаните гъби, маслини, прошуто.
Настъргвате пармезан и кашкавал, поръсвате с босилек.
Аз използвах сух, защото в момента нямах свеж. Ако имате сложете свеж.
Печете в предварително затоплен сач на 200 градуса, до готовност.
Пицата трябва да добие загар, сирената също.
Хапнете докато са топли, то няма да можете да им устоите.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...