Translate

неделя, 18 март 2018 г.

Газиран крем


В моя дом кремовете от този тип са тотални хитове.
Издържат точно няколко часа, особено, когато са като този.


Този крем определено обра овациите...
Представете си, че с всяка следваща лъжичка небцето ви е гъделичкано от малки фини и нежни балончета.
Признавам си, че е трудно да се опише, наистина трябва да се опита.


Преди доста време приготвих Крем Шампанско, но той не е особено подходящ за деца, получих много запитвания как би могъл да се приготви без алкохол?
Не ми отне много време да измисля вариант, който е подходящ и за най-малките любители на кремчетата.


За идеалния крем, трябват идеални съставки.
Избрах Минерална вода Михалково, защото е с доказано качество. 
Знаете ли, че естествено газирана минерална вода Михалково извира от 70 метра дълбочина с температура 24°C в екологично чист район в Западните Родопи. Приятният вкус на вода Михалково, както и изключителните лечебни свойства се дължат изцяло на минералите, през които водата преминава по пътя си към земната повърхност, в съчетание с естественото съдържание на въглероден диоксид. 


Именно на всички тези полезни вещества и правилната техника на приготвяне, кремът стана перфектен. Поднесох го в чашки, които предварително "декорирах" с шоколад.


Няма да проявявам скромност и ще призная, че съм доволна от резултата.
Кремът наистина е достоен десерт всеки празник, а и не само.


След толкова силно представяне идва ред и на продуктите и описанието.
Убедете се сами, че самото приготвяне е много лесно и не се колебайте да зарадвате близките си с най-пухкавия  и нежен крем!


Необходими продукти:
5 жълтъка
200 гр. захар
60 гр. царевично нишесте
3 ванилии

за аранжировка:
100 гр. натурален шоколад
30 мл. прясно мляко
ягоди


Приготвяне:


Първо си аранжирайте чашките.
В малка тенджера разтопете шоколада и сметаната.
Нарежете ягодите на желаните от вас парчета.
Аз ги разрязах на 4.
Когато сте разтопили шоколада, вземете чашката и с помощта на лъжичка нанесете щрихите, които желаете.


Готовите чашки сложете в хладилника. Така шоколадът стяга.
Залейте с останалия шоколад ягодите и ги сложете и тях в хладилника.


Започнете с крема като сложите в тенджера вода, кремът се приготвя на водна баня.
Сложете водата и я оставете да заври добре.
През това време, сложете захарта в огнеупорна купа.
Към нея се добавят жълтъците.


Добавете ванилията и нишестето.


В помощта на бъркалка, разбъркайте сместа, до получаване на крем.
Сложете купата с крема върху тенджерата със заврялата вода.


Сега е моментът да добавите газираната вода.


Внимателно я изсипете в купата при крема.


Оставете една глътка накрая, тя е за вас, защото няма да се сдържите и да не отпиете от водата.
Знаете, че трябва да се опитва, нали? ;)


След като сте добавили водата, кремът се оставя за няколко минути.
Когато започне да се загрява, трябва да се бърка по-често.
След около 10 минути кремът ще се сгъсти.
Махнете го от тенджерата с вода и го оставете да се охлади за няколко минути.
Изкарайте чашките от хладилника.
Когато кремът се е охладил го напълнете в чашките.


Сложете го за 2-3 часа в хладилника.
Преди сервиране го декорирайте с ягодите.


Гарантирам, че ще се влюбите във вкуса на  Газирания крем.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...