Translate

вторник, 20 март 2018 г.

Орехови сладки


С настъпването на Пролетта и кулинарните вдъхновения сякаш стават повече.
Първите цветя в градинката вече цъфнаха, ароматът им се усеща навсякъде...
Наистина е страхотно.
Дори днес сутринта валеше дъжд и времето беше доста мрачно и студено, но сега вече слънцето гали с топлите си лъчи първите цветове на плодните дръвчета.


Онзи ден правих Газиран крем  и ми останаха 5 белтъка.
Трябваше да ги употребя и реших да направя тези страхотни сладки.
Честно да ви кажа реших да направя малко по "нашенски" вариант на популярните френски макарони.
Макароните са си макарони и вкусът им е неповторим.
Но и тези орехови сладки се харесаха и ометоха доста бързо...


Ето и продуктите:
5 белтъка
200 гр. захар
250 гр. смлени орехи
ванилия
щипка сол

за крема:
150 гр. течен бял шоколад
50 мл. сладкарска сметана

Приготвяне:


Орехите се смилат на ситно в кухненска машина. Белтъците се разбиват с щипка сол, като на етапи се добавя захарта.
Не слагайте наведнъж захарта, сложете 2 лъжици. след малко още две и така.
Трябва да получите белтъци на сняг.
След като са рабити, добавете на етапи орехите, като разбърквате добре.
Напълнете сместа в пош , вземете тава, която е покрита с хартия за печене, оформете кръгчета.
Печете на топла фурна на 150 градуса, до златисто.
Сладките трябва да са добре изпечени и охладени, преди да ги махате от тавата.
Когато са студени и изпечени всички, преминете към залепването им.


Разбийте белия шоколад със сладкарската сметана, така ще получите бърз и вкусен крем.
Подберете еднакви черупки за слепване.
Можете веднага да дегустирате или да им се насладите с чаша кафе и домашен сок от вишни.


Да ви е сладко, приятели!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...