Translate

вторник, 10 април 2018 г.

Царевични крокети


С бавни крачки, плахо и малко предпазливо, топлото време пристига.
А  с него и сезонът на бирените мезета.
Днешното е точно такова, много вкусно и по-различно.


Тези златисти топчета са невероятни крокети с най-вкусната сладка царевица.
Тези крокети станаха толкова вкусни, че са планувани отново в седмичното ни меню.


Мисля, че освен през пролетта ще ги приготвям и през цялото лято.
Идеални парти хапки.


Сигурно се питате как ми хрумна тази идея, да направя крокети от царевица?
Историята е следната: 
Както знаете всички новини и истории напоследък се научават от Фейсбук, точно там, видях, че Bonduelle са стартирали нова игра.
Веднага реших да се запозная с правилата, защото наградите ме впечатлиха и реших да се включа. Мотото на играта е „Зеленчуците са от природата. А наградите - от нас.“.
За да се включите в играта, трябва да купите два продукта на Bonduelle, да регистрирате касовата бележка и да я запазите. 
Веднага отидох до магазина и си купих от любимата супер сладка и хрупкава царевица.


Сега очаквам с нетърпение и следя дали ще съм от печелившите!


Докато чакам резултата, реших да направя и тези невероятни крокети.
Поднесох ги с лек сос от кисело мляко, който е под тях.
Комбинацията е жестока!


Крокетите се харесаха на всички, а това за мен е най-важното.


Сигурно си мислите, че се приготвят трудно, но повярвайте ми, не е така!


Ето и продуктите:
2 сварени картофа
1 яйце
сол на вкус
1 връзка див лук
3 стръка зелен чесън
черен пипер
магданоз

за овалване:
5- 6 с.л. брашно
1 с.л. царевично нишесте
1 ч.л. червен пипер
 сол

олио за пържене

за соса:
200 гр. кисело мляко
1 скилидка чесън
1 с.л. лимонов сок
сол на вкус


Приготвяне:


В подходяща купа сложете сварените картофи.


Нарежете на ситно зелените подправки. С помощта на вилица или преса за картофи, смачкайте сварените картофи.


Към тях добавете царевицата.


Сложете яйцето, солта, пипера и омесете добре.


Сложете сместа за крокетите в хладилника за час, трябва да е идеално охладена и стегнала.


Смесете продуктите за овалване на крокетите.
Оформете топчета, като е добре да навлажнявате ръцете си.


Оваляйте ги обилно.


Аз не ги потапях в разбито яйце, но ако желаете, вие можете да ги потопите  преди да ги изпържите.
Когато олиото се сгорещи, сложете крокетите.


Пържете до златисто.


Готовите крокети, поставяйте върху кухненска хартия.


Направете лекия сос, като към киселото мляко добавите настърган чесън, сол и лимонов сок.
Сложете от соса на дъното на чинията, подредете царевичните крокети и поднесете.


Не забравяйте бирата и доброто настроение.


Да ви е вкусно, приятели!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...