Домашни вкусотии: Конфи от лук

неделя, 22 април 2018 г.

Конфи от лук


Радвам се, че най-накрая дойде редът да приготвя и конфитюр от лук.
Доволна съм от резултата, перфектната добавка към всякакъв вид дроб.
Разбира се, че е най-подходящ за гъши дроб, но напоследък не мога да го откривам от производители и по-рядко го приготвям.
За това пък наблягам на пилешки, агнешки и свински дроб.
Конфито си подхожда и към тях.


Отделете 20-30 минути и си пригответе от тази чудесна добавка към дроб и месо.


Необходими продукти:
1 кг. лук
200 гр. захар
1  в.ч. червено вино
2 с.л. масло
черен пипер
сол


Приготвяне:


В дълбок тиган или тенджерка сложете захарта, която трябва да се карамелизира.
Когато захарта стане на карамел, добавете лука.
След това добавете виното.
Когато виното се редуцира можете да сложите маслото и подправките.
Спрете котлона и оставете конфито да почива.


Можете да го приготвите преди дроба или да си сложите готовото конфи в бурканчета.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Споделяйте вашите вкусотии или използвайте #домашнивкусотиистеди!
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...