Translate

неделя, 8 април 2018 г.

Какаов крем карамел с козунак


На днешния светъл празник, бих искала да ви поднеса моите пожелания за здраве и благоденствие!
Честит Великден, приятели!


Предполагам, че днес всички сте заедно със семействата си, близките роднини и приятели, и споделяте празничните си трапези.
Хубаво е да създаваме спомени, да имаме настроение и нестихващи идеи...


Както вече знаете,  с моите приятели от  KENWOOD България стартирахме една вкусна рубрика, която нарекохме: ‚Кулинарно вдъхновение с KENWOOD’.
Вдъхновени от вас, създадохме тази, надявам се, интересна рецепта.


Това е една класика, крем карамел, на която реших да дам нов цвят и по-богат вкус.
Добавих какао и реших да предложа практична идея за употребата на козунаците след Великден.
Е, това е Какаов крем карамел с козунак.
Неописуемо вкусно!


Достоен празничен десерт, нали?


Ако желаете да впечатлите гостите си, то не губете време, а се захващайте с рецептата!
Приятели, снимайте празничното си ястие и го споделете ТУК под формата на коментар и можете да спечелите кулинарни награди от KENWOOD !
Включете се в играта, като проследите този линк: ТУК!
Успех!

Необходими продукти:
1 литър прясно мляко
6 яйца
1/2 ч.ч. захар
3 ванилии
7 с.л. какао

10 с.л. захар за карамела
резени козунак


Приготвяне:


Няма да скрия от вас, че приготвих перфектния крем карамел, защото използвах моята любима кухненска машина  Кухненска машина Multi One на Kenwood.


Знаете, че тънкостите на крем карамела са няколко и едната от тях е перфектното разбиване на захарта, яйцата и млякото.
Купата и капака към нея на Multi One, позволяват непрекъснатото разбиване на съставките и добавянето им без да се спира машината.


Първо сложете яйцата, ванилията, какаото  и захарта.


Пуснете машината на 2-ра степен, за да разбиете спокойно яйцата и захарта.
След като сте разбили перфектно първите съставки се добавя млякото.


Разбивате още няколко минути. Като през това време, можете да си приготвите карамела.


Нарежете тънки парчета козунак.


Оставете Multi One да работи, имайте му доверие.
Когато сте готови с подготовката, спрете и машината.
Млечно-яйчената смес е готова.


Подредете формите, в които ще печете крем карамела в тава, сложете карамел на дъното, напълнете с яйчено-млечната смес.
Накрая сложете резена козунак.


Сложете внимателно тавата във фурната, която е затоплена на 150 градуса.
Добавете студена вода в тавата и печете 40 минути.
Наблюдавайте водата в тавата, не трябва да завира.
Готовия крем изкарайте и охладете.
Оставете в хладилник за 6 часа, преди да обърнете крема.


Получавате истинска празнична наслада!
KENWOOD България и аз ви пожелаваме Светли Великденски празници!
Обичайте се и създавайте спомени!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...