Translate

петък, 15 юни 2018 г.

Чийзкейк в чашка


Когато денят е толкова слънчев и приятен предпочитам да съм навън.
 Освен да готвя, обожавам да съм в градината сред цветята и подправкитем
Днес се вдъхнових от прекрасния ден и приготвих този пленителен десерт.
Избрах по-бързата версия, да е в чашка, така ми остана време за останалите задачи, които бяха в списъка ми.


За мой късмет и щастие, този чийзкейк се получи със съвършения вкус.
Просто перфектен!


На дъното на купичката има основа от Бисквити за Чийзкейк на Победа, които са създадени специално за този десерт.


Обожава аромата и ронливостта им.
Върху основата има слой крем от маскарпоне и горски плодове.


Отново следва ред трохи от бисквитките.
За финал има отново крем от маскарпоне, само с лек аромат на ванилия.


Декорацията отгоре е с горски плодове и няколко трохи от основата.


Без да имам нескромно мнение, тази комбинация е повече от вкусна.
Цялото приготвяне на десерта отнема много по-малко време от класическия чийзкейк в тава.


Пригответе го и му се насладете без угризения.
Невероятен е!


Необходими продукти:
за основата:

350 гр. (1 кутия) Бисквити за Чийзкейк
120 гр. меко масло
3 с.л. прясно мляко

за крема:
500 гр. маскарпоне
150 гр. пудра захар
200 мл. сладкарска сметана
100 гр. горски плодове
2 ванилии


Приготвяне:


Първо се приготвя основата. В блендер смелете бисквитите, добавете мекото масло и млякото и пуснете отново за кратко. Ако не разполагате с кухненска машина, можете да намачкате бисквитите с точилка и да ги сложите в купа, а след това да добавите маслото и млякото.


Получават се перфектни маслени трохи. Вземете чашките и сложете основата.
Преминете към крема.
Аз разбих маскарпонето със захарта, добавих сметаната и отново разбих.
Разделих крема на две, като в едната част добавих плодовете.


Разбъркайте добре  и оставете за малко.


Така плодовете стават част от крема и го оцветяват.
Останалата част от крема се ароматизира с ванилия.
Върхо бисквитената основа сложете крем с горски плодове, отгоре внимателно разположете тънък слой бисквитени трохи, а върху тях крема с маскарпоне и ванилия. За по-добър ефект, можете да напълнете крема в пош и да декорирате.


Отгоре сложете сложете плодове.
Оставете за малко в хладилника, ако успеете да го опазите за час ще е добре.
Не е фатално и веднага да го нападнете.


Обещавам, че ще се получи и, че ще е вкусно!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Споделяйте вашите вкусотии или използвайте #домашнивкусотиистеди!
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...