Translate

петък, 22 юни 2018 г.

Цветно зеленчуково руло


Приятели няма да повярвате, че в това руло няма брашно и яйца в основата.
Има едно сварено яйце в плънката, но в основата няма.
Представа си нямате, колко доволна останах, когато успях да изпека зеленчуците като блат, а след това да ги навия.
Една идея се превърна в реална рецепта и всичко това е благодарение на кулинарното вдъхновение, което ме изпълва, когато използвам новия си помощник в кухнята Спирализатор, произведен от KENWOOD.


Рецептата е част от рубриката, която вече и вие следите с огромен интерес: "Кулинарно вдъхновение с  KENWOOD ".
Благодаря ви, че не спирате да ми се доверявате и предпочитате рецептите ми.


Днес благодарение на Спирализатора успях да направя това чудесно руло.
Зеленчуците отново станаха на дълги спирали и аз започнах да се вихря в кухнята.


Сигурно се питате, как съм успяла да изпека зеленчуците, така че да станат достатъчно устойчива основа за руло?
Сигурно се питате и как са се запазили цели, без да се разпаднат, а и да са с такива красиви форми?


Няма да повярвате, че всичко постигнах лесно, зеленчуците се запекоха и добиха чудесен вкус, без да има сурови сред тях.


Спирализирах тиквичка, краставица, морков и картоф, подредих ги в тава и се получи.


Необходими продукти:
1 малка тиквичка
1 морков
2 картофа
1 краставица
100 гр. кашкавал

за плънката:
200 гр. шунка
200 гр. цедено мляко
2 скилидки чесън
1 сварено яйце
20 гр. сирене
копър
зехтин
сол на вкус


Приготвяне:


Пригответе Спирализатора за работа, аз използвах по-едрия нож.
 Можете да видите уреда 


Обелете тиквичката и я спирализирайте .
След това моркова.


Картофа и краставицата.


Готовите зеленчукови спирали поставете в отделни чинии.
Вземете тава, покрийте я с хартия за печене и поръсете обилно дъното й с настърган кашкавал.


Както подреждате вита баница, така хващате зеленчуковите спирали и започвате.


Познавате ме, че все нещо трябва да променя, реших да подредя и зеленчуците на спирали, за да е по-интересно.
Виждате как ги подредих.
Отгоре отново поръсвате с кашкавал и печете в топла фурна.


Времето за изпичане е около 20-30 минути при 180 градуса.
Ето изпечената основа.


Благодарение на кашкавала зеленчуците се запазиха непокътнати и основата стана достатъчно здрава за навиване.
Пригответе плънката.
както видяхте в нея няма майонеза или тежка мазнина.
Искам рулото да е максимално леко. Добавих шунката, защото тя е продукта, благодарение на който мъжката част от семейството ще опита рулото.


В купа сложете млякото, настържете яйцето и сиренето, както и чесъна. Нарежете копъра на ситно, добавете зехтина и разбъркайте.
Намажете охладената и обърната основа.


Подредете шунката.


Внимателно навийте рулото.


Поставете го за час в хладилника.
След това е готово за рязане и хапване.


Вкусът му ще ви плени.
Наистина е леко, от зеленчуците и кашкавала вкусът е различен и богат.


Наистина се радвам, че успях да изпълня идеята си в реалност.
Това руло определено впечатлява, както с вида си, така и с вкусът си!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Споделяйте вашите вкусотии или използвайте #домашнивкусотиистеди!
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...