Translate

четвъртък, 12 юли 2018 г.

Сет с домашни бонбони


Думите и времето не ми стигат, за да изкажа благодарностите си към тези, от вас които ме поздравихте за празника ми!
Чувствата, които и днес изпълват душата ми са прекрасни, благодаря ви!
Благодаря на тези от вас, които дори ми изпратихте подаръци, просто не това е невероятно!


Един от начините да ви се отблагодаря е, като ви представя поредната лесна рецепта, с която да зарадвате любимите си хора.
Днес дори рецептите ще са три!
Тази година, почерпих близките си с тези бонбони.
Приготвени са от мен и си личи, защото има какво да се желае чисто визуално от тях.
Както знаете, разчитам на вкуса. ;)


Вчера описвайки рецептата за тортата писах, че от останалия блат приготвих тези бонбони.
Получиха се прекрасни, в тях има орехи, малко масло, 50 грама малинов шоколад и 2 с.л. ганаш.
Чудесен вкус и баланс на всичко в тях!


Бонбони от пъпеш, лятно, сезонно и свежо!


И моите любимци. Бадем, обвит в натурален шоколад и овалян в какао!
Просто са топ!


От бързото описание, ви е ясно, че отново всичко е лесно, както го обичам!

Необходими продукти:
за ганаша за бонбоните:
Количеството натурален шоколад за всички бонбони е 400 гр.
200 мл. сметана

за бадемовите бонбони:
20 бр. сурови бадеми
 2 с.л. какао за овалване

за бонбоните с пъпеш:
10 бр. изрязани на кръг парчета пъпеш

за бонбоните от пандишпан:
50 гр. малинов шоколад
50 гр. орехи
10 мл. сметана или прясно мляко
20 гр, масло
2 с.л. от ганаша

Приготвяне:


Ще започна с ганаша, приготвя се в тенджерка, в която се слага натуралния шоколад и сметаната. Разтопява се на слаб котлон.
За изрязването на пъпеша използвах малък ринг с кръгла форма.
Отрежете пъпеша, като се стараете да е равномерен и с еднаква дебелина навсякъде.
Всяко парче внимателно се потапя и овалва в шоколада.
Подредете и върху хартията за печене и ги сложете в хладилника.
Трябват им час.


Бадемовите бонбони се приготвят също толкова лесно.
Потапяте бадемовите ядки в шоколада, поставяте отново върху хартия за печене и в хладилника.
Те също стягат много бързо.
Когато са готови в едно найлоново пликче сложете какаото, поставете няколко бонбона вътре, хванете  и разклатете енергично.
Бонбоните се овалват чудесно по този начин.
Това е около тях.


Бонбоните от ганаша.
Моите изрезки бяха около две чаени чаши, поставете ги в дълбока купа.
Направете ги на трохи с помощта на ръцете си.
Нарежете малиновия шоколад на малки парчета, колкото грах.
Добавете ги в купата.
Маслото трябва да е меко, и то се слага.
Следва сметаната и ганаша.
Сега омесете с ръце или разбъркайте с лъжица.
Оформете топчета и ги подредете в чиния.
Оставете в хладилника колкото останалите бонбони.
Това е всичко, виждате, че е лесно!


Отново ви благодаря, за доброто отношение и въздействащи пожелания!
Щастлива съм, че сте част от групата и живота ми!


Щастлива съм, че успях да осъществя още една моя мечта!
Тя е, че вече имам тези прекрасни продукти с логото на групата.
Сега вече можете да си имате и вие!
Изберете от ТУК и поръчайте на лични съобщения!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Споделяйте вашите вкусотии или използвайте #домашнивкусотиистеди!
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...