Translate

неделя, 16 септември 2018 г.

Фетучини с манатарки и сметанов сос


Сигурно вече знаете, че обожавам италианската кухня.
Това може би се дължи и на екскурзиите до Италия, когато човек се потопи в културата и историята на някоя държава, неизменно опитва и кухнята.
Съпругът ми се шегува, че след като посетим Франция, ще променя отново предпочитанията си. Шегуваме се, и докато хапваме тези вкусотии се пренасяме отново по онези места...


Увлякох се със снимките на Фетучините, защото се влюбих във вкуса им.
Исках да ви покажа отблизо колко апетитно изглеждат.
Апелирам към вас, пригответе прясна паста вкъщи и усетете магията й!


Решете го и го направете, не е трудно!
Само желание трябва да имате.
Времето за приготвяне на тези фетучини е същото, като да приготвите мусака, например.


Получих около килограм манатарки и освен ризото, с тях направих това блаженство.
Уникален вкус, не може да се опише с думи.


Просто се приготвя и хапва, няма място за думи, защото ще сте заети да чувствате ВКУСЪТ!


Фетучините приготвих сама, като омесих тесто за паста.
Не е никак трудно.



На кратко описано, омесвате тесто от 1 яйце и 100 гр. брашно тип 500 или тип 00.
Това е пропорцията за една порция.
Обаче с тази пропорция хапваме двамата с моя съпруг и остава!


Оставяте тестото да си почине за 30 минути и разточвате с точилка.
Тинко и прозрачно.
Режете на ленти по 8 мм, фетучините са с такъв размер.
Варите в подсолена вода 4 минути не повече!


Жълта и ухаеща прекрасно е домашната паста, заслужава си да опитате сами да си приготвите.
Тестото и прясната паста можете да съхраните в стреч фолио до седмица в хладилника.


Необходими продукти за соса от манатарки и сметана:
3-4 манатарки ( 500 гр.)
2-3 печурки
300 мл. сметана за готвене
3 скилидки чесън
зехтин
1 с.л. масло
мащерка
100 гр. пармезан


Приготвяне:


Докато водата за пастата завира можете да започнете да правите соса.
Нарежете гъбите на резени, аз ги направих на дълги резени.
В подходящ тиган, сложете зехтина и маслото. Когато се сгорещят чесъна и няколко стръка мащерка.
Следват гъбите.
Гответе ги няколко минути, добавете сметаната.


Тя бързо започва да се редуцира, а през това време и пастата ще е готова.
Сложете пастата в соса, и поръсете обилно с настърган пармезан.


Сервирайте топла с чаша вино.


Аз отделих няколко гъби за декорация, може да отделите и вие.
Поръсете отново с малко пармезан и свежа мащерка.
Насладете се на тази божествена комбинация от вкусове и аромати.


Това ястие ще ви плени и подчини напълно.
Пастата е страхотна и повярвайте ми, след като си хапнете не усещате тежест в стомаха.
Балансирано и вкусно!


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Споделяйте вашите вкусотии или използвайте #домашнивкусотиистеди!
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...