Домашни вкусотии: Патладжан с пармезан

сряда, 5 септември 2018 г.

Патладжан с пармезан



Старая се да представям различни рецепти, с които да разнообразяваме ежедневното ни меню.
Знаете, че ако не е вкусно, няма да ви покажа ястието.
Това има уникален вкус.


Патладжан овалян в хрупкава коричка от пармезан, изпечен на фурна, подреден в тавичка с доматен сос и отново покрит с кашкавал.
Приказка!


Определено го опитайте, особено сега когато има патладжани.


Необходими продукти:
3 бр. патладжана
150 гр. пармезан
2 яйца
5-6 с.л. брашно
сол
черен пипер
червен пипер
20 гр. кашкавал
босилек


Приготвяне:


Нарежете патладжаните на колелца.
Посолете ги обилно и ги подредете върху кухненска кърпа.
Оставете ги поне за час.
Така ще пуснат горчивата си вода.
После ги подсушете.
Разбийте яйцата много добре.
Смесете 1/2 от пармезана, който е настърган, 1/2 от кашкавала, брашното, по 1 ч.л. червен пипер, черен пипер и разбъркайте сместа.
Вземете тава, покрийте я с хартия за печене.
Вземете едно кръгче патладжан, потопете в яйцето, после в сухата смес, оваляйте добре.
Поставете парчето в тавата.
Направете по този начин всички патладжани.
Изпечете ги в топла фурна на 180 градуса до златисто.


През това време вземете тава за печене, изсипете в нея доматения сос.
Подредете отгоре патладжаните, поръсете с останалия пармезан и кашкавал.
Поръсете с босилек и запечете.


Ухае и има невероятен вкус!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Споделяйте вашите вкусотии или използвайте #домашнивкусотиистеди!
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...