Домашни вкусотии: Пилешко с леща и гювеч

понеделник, 26 ноември 2018 г.

Пилешко с леща и гювеч


Кулинарията не спира да се развива и да ме изненадва с всеки изминал ден.
Ето как едни продукти, които изпозлваме в седмичното си меню като отделни ястия, могат да бъдат обединени в едно с невероятно вкусен резултат!


Когато бях дете в нашия дом лещата се хапваше единствено на манджичка с много малко съставки.
Тогава така се е приготвяла и консумирала. Не ме разбирайте погрешно, харесвам я и на манджа.
Обаче сега може да се приготви по толкова различни начини, че наистина може би няма да омръзне и всеки ден да се приготвя.


Крехки бутчета сготвени със зеленчуци от гювеч и леща, чудесна комбинация.


За тази вкусотия използвах продукти от асортимента на  Кръстев.
Опитах лещата, гювеча, доматите, а към готовото ястие хапнахме и от лютите чушки на Кръстев.


Доволна съм от вкусния резултат!


В приготвянето на лещата няма нищо сложно, напротив, много лесно стана и хапнахме вкусно за обяд.


 Гювеча със зеленчуци на Кръстев предаде на ястието приятен вкус на лято.


Ястието се слага във фурната и докато се завъртите да свършите нещо из къщата или в кухнята, то е готово.


Сега ще опиша продуктите и рецептата и сами ще се обедите в думите ми.


Само ви предупреждавам нещо много важно!
Внимавайте с количествата на консумация от ястието, толкова е вкусно, че ще преядете!



Необходими продукти:

2 бр. пилешки бутчета
680 гр. гювеч Кръстев
300 гр. домати Кръстев
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
розмарин
люти чушки Кръстев
сол
черен пипер


Приготвяне:


Първо пригответе продуктите.



Почистете лещата.


Вземете една тава, в която да изсипете гювеча и доматите.



После в подходящ тиган сложете малко олио.


Сгорещете го и запържете бутчетата до златисто от двете страни.


Разбъркайте гювеча и доматите добре.


Изсипете лещата и разбъркайте отново.


Бутчетата са готови вече.


Подредете ги в тавата. Сложете резените лук и чесън, посолете.


Сложете няколко клонки розмарин.
Покрийте с фолио и печете в топла фурна на 200 градуса 40 - 50 минути.
До готовност на месото.


Ухае чудесно и има невероятен вкус.


В комбинация с лютата чушка е друга работа!


Вижте всички рецепти с продуктите на Кръстев ето ТУК!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Споделяйте вашите вкусотии или използвайте #домашнивкусотиистеди!
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...