Translate

петък, 9 ноември 2018 г.

Свинско с гъби


Това е едно бързо и вкусно мезе, с което спокойно можете да изпиете чаша вино или една ракия.
Сигурно много често приготвяте това в къщи, тази рецепта е по-скоро като идея, не точно като техника на готвене или нещо специално.


Продукти:

300 гр. свинско месо
5 бр. пресни гъби печурки
2 скилидки чесън
соев сос
черен пипер
кимион
сол  на вкус
50 мл. червено вино
2 с.л. масло 

Приготвяне:
Нарежете месото и го мариновайте със соевия сос и подправките.
Почистете и нарежете гъбите на по-едри парчета.
В подходящ тиган сложете малко олио и маслото. Когато се сгорещят добавете гъбите и ги запържете за малко. Добавете месото, запържете и него за няколко минути.
Изсипете виното и намалете котлона.
Когато соса се сгъсти и месото омекне го сервирайте.
Ако месото не е готово, можете да добавите малко вода или още малко вино, гответе го до като ви хареса на крехкост.



Получи се ароматно и вкусно ястие, което стана и сравнително бързо.

Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...