Домашни вкусотии: Пъстърва с императорски ориз

понеделник, 11 февруари 2019 г.

Пъстърва с императорски ориз


Толкова леко и вкусно хапване се получи, че отдавна не съм изпитвала задовослство от храната без тежест в стомаха.
Тази комбинация ни изненада и то приятно.
Оказа се, че императорския ориз е чудесна добавка към пъстървата.


Така фин и нежен вкус, че удоволствието от хапнето остави приятно усещене за дълго време.
Купихме пъстърва и в стемежът си да е поднеса отново по различен начин, разгледах рафта с видовете ориз. 
Веднага взех императорският, реших, че ще приготвя малко, ако случайно цветът му стресне домашните.
За моя изненада ястието се оцени подобаващо.


Когато вземаме пъстърва аз не я пържа, нито я пека на скара, за мен по този начин не се усеща изцяло вкусът й.
Аз си я приготвям или във фолио или в хартия за печене с малко зехтин, сол, пипер и лимон.
Понякога и розмарин.
Това е.
Хартията и фолиото свършват останалата част, правят рибата божествена, а точните аромати придават чудесен вкус.
В допълнение с този ориз...уникално.
Времето, което ще отделите за направата на рецептата е не повече от 20 до 30 минути.


Необходими продукти:
2-3 бр. пъстърва
1 лимон
стрък розмарин
черен пипер
сол 
зехтин

за ориза:
150 гр. императорски ориз
1 малка глава лук
20 гр. масло
20 мл. зехтин
100 мл. бяло вино
300 мл. вода или бульон

Приготвяне:


Първо започнете с ориза, на рибата ще и трябва малко време във фурната.
Така, че в подходяща тенджерка сложете маслото и зехтинът.
Нарежете лука на много ситно, добавете го в мазнината. 
Сложете ориза в тенджерата.
Когато се запържи леко, добавете виното.
Оставете ориза да поеме виното, една тогава изсипете водата или бульонът.
Добавете сол на вкус.
Намалете котлна и варете 20 минути на тих огън.
Последните 10 минути сложете капака и оставете ориза да се задуши.
През това време, докато ориза си къкри, вземете хатия за печене.
Измерете толкова, колкото да завиете рибата.
Намажете пъстървата отвън и отвътре със зехтин, сол и пипер.
Вътре поставете два резена лимон и стрък розмарин.
Ако не сте фенове на розмарина, може копър.
Завийте с хартията, поставете в тава и печете в топла фурна на 200 градуса 15 минути.


През това време и оризът и рибата ще са готови.
Можете да поднесете рибата цяла или да махнете костите и да поднесете като мен.
Хапнете топло, защото вкусът ще ви плени.


Истинска наслада.
Добър апетит!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Споделяйте вашите вкусотии или използвайте #домашнивкусотиистеди!
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...