Домашни вкусотии: Торта "Ягодово изкушение"

четвъртък, 23 май 2019 г.

Торта "Ягодово изкушение"


Този сезон ми е любим.
Първите плодове в градината са най-вкусни.
Всяка една ягодка е откъсната с желание и любов.
Веднага, след като събрах повече червени ягодки, се впуснах в приготвянето на тази прелест.


В тази торта ще ви улесня максимално.
Имате да приготвите само един блат, а крема е без варене.


И следва най-хубавото, ведна след оформянето й, тортата е готова за хапване.
Не е необходино да чакате часове, за да й се насладите.


Основите са шоколадови, използвах натурален шоколад и  Брашно за кекс 
Крема е от маскарпоне и бял течен шоколад, към това добавете свежи ягоди и имате изкушение от класа.


Тази торта се нарежда до още една, две, които са свършвали за по-малко от ден.
Всеки, който я опита, поиска по още два пъти допълнително.
Толкова нежна и балансирана, че ми е трудно да ви опиша, колко е вкусна.
И се отправям една покана към вас, последвайте ме в Инстаграм- ТУК!
Благодаря :)


Необходими продукти:

за основата:
4 яйца 
150 гр. захар
200 гр. натурален шоколад
100 гр. масло
2 с.л. какао 
100 мл. прясно мляко

за крема:
500 гр. маскарпоне
200 гр. бял течен шоколад

1 кг. ягоди

1 к.ч. разтопен мед
листа мента

Приготвяне:


Пригответе необходимите съставки.
В купа сложете шоколада, маслото, какаото и млякото.


Понеже ще се разбиват на водна баня е добре купата да е огнеупорна.
В друга купа, сложете яйцата и захарта.


Пригответе необходимото количесто брашно.
Не ви е необходим набухвател, защото в   Брашно за кекс на София Мелима точното количество.
Точно поради тази причина, избрах него.


Разтопените масло и шоколад са готови, оставете ги да се охладят.
Точно, докато разбиете яйцата и захарта, отново на водна баня.


Разбивате с бъркалка, идеята е двете смеси да с еднаква температура, за да не се пресекат яйцата от топлия шоколад.


Изсипете шоколадовата смес към яйчената, разбъркайте и добавете брашното.


Готовата смес се разбърква интензивно с бъркалка.


Формата е 26 см., намажете я с масло, поръсете с брашно и какао.
Изсипете сместа и печете на топла фурна на 180 градуса до суха клечка.
Около 20 минути.


Готовият блат се охлажда много добре.
След което се изрязва до 22- 24 см.
С изрязания блат се декорира тортата, като се начупва на трохи или по-едри парчета.


Тук реших да сложа малко разтопен мед на основата.
Можете да сложите и сироп.
Не се увличайте в сиропиране, защото тези основи са много крехки и дори да не сложите нищо, тортата не е суха.


Смесете маскарпонето и шоколада, разбъркайте до получаване на уникално вкусният крем.
Напълнете го в пош с широк накрайник.


Разположете крема добре върху основата.
Изберете ягоди с еднакъв размер и ги подредете върху крема.


Тук можете да сложите отново малко мед върху ягодите.
Няколко лъжички.
Отгоре се слага още един слой крем.


Натрушете блата и го разположете върху крема.


Декорирайте с крем, ягоди и листа свежа мента.


Както споменах, можете веднаха да нарежете тортата.


Аз така направих и си хапнахме веднага.
Тя не ти оставя друг избор, освен да си хапваш и да усещаш, една приятна наслада.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Споделяйте вашите вкусотии или използвайте #домашнивкусотиистеди!
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...