Домашни вкусотии: Fusilli със сметана, сьомга и копър

четвъртък, 20 юни 2019 г.

Fusilli със сметана, сьомга и копър


Чувството да приготвиш любимата си паста вкъщи е ненадминато!
Тази паста хапнах преди време в един пловдивски ресторант.
Хареса ми толкова, че още след първата хапка казах, че ще имам такава рецепта в блога си.
Такъв допълващ се вкус се помни дълго време.


Сигурно се досещате, че порцията в ресторанта беше далеч, по-оскъдна от тази.
Сьомгата едва се откриваше в чинията.
Плюсовете да приготвиш такова изкушение в дома си, е че ще си хапнеш доста по-доволно, и няма да се спести някоя важда съставка.


Забелязвам, че всеки път когато хапна домашна, прясна, свежа паста, си повтарям, че обичам живота си!
Чувствам се щастлива и доволна!
И това се случва, когато приготвя нещо толкова вксуно, че хапвайки го, хормона на щастието взема превес.
И всичко това е пълен комплекс от случки, дела, действиея!


Всичко започна откакто приятелите ми от  KENWOOD
ми пратиха да тествам Кухненска машина kMix.
То не беше лазаня, не бяха папардели, то не беше вкусотия, след вкусотия!
Тази машина е истинско съкровище.


Това е формата за Fusilli, която се монтира към Кухненска машина kMix.
Звучи сложно, но порярвайте ми, не е.
От както се вихря в кухнята с kMix
правенето на паста е като приготвянето на омлет.


Сигурно си мислите, че преувеличавам, но с времето свикнах и реално наистина не е сложно.
Тестото омесвам на kMix.
Пастата правя също, а тя от своя страна се прави за 3 минути.
В случая този сос става също за няколко минути.
При добра организация в кухнята, храната става достатъчно бързо, за да е вкусна, топла и готова да бъде оценена.


Продължавам с продуктите и описанието, за да се убедите, че не преувеличавам.
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
В профила ми можете да намерите интересни клипчета директно от кухнята ми :)
Необходими продукти:

тесто за паста Fusilli:
1 яйце
50 гр. бяло брашно тип 500
60 гр. брашно семола
щипка сол

за соса:
300 гр. сьомга
300 мл. сметана 
3 скилидки чесън
4-5 стръка копър
черен пипер
20 гр. пармезан
зехтин
сол на вкус


Приготвяне:


С помощник като Кухненска машина kMix,
в кухнята няма невъзможни неща!
Харесва ми, че е стабилна машина, купата е 5 литрова дълбока и удобна.
Тялото е от лят алуминий, въобще класи сред кухненски машини.


Червеният цвят ме плени.
Мога цял ден да ви описвам, колко много харесвам машината, но е време да ви опиша рецептата.
Смесете двата вида брашно, заедно със солта.


Сложете куката за омесване на тесто.


В купата сложете брашното и яйцето.
Пуснете на 3-та степен и оставете машината да омеси тестото за паста.


Омесенето тесто, поръсете с брашно.
Завийте във фолио и оставете да си почине 30 минути.
През това време можете да сложите водата да завира.
В дълбока тенджера сложете около 2 л. вода и 1 с.л. сол.


Накрайникът за получване на Fusilli.


Отпочиналото тесто е готово за превръщане във вкусна прясна паста.


Сглобете накрайника за правене на паста.
Поставете формата и резеца.


Разделете тестото на малки парчета, поръсете със семола и пуснете тестото в машинката.
Първите Fusilli, започват да се показват.


Ако в началото пастата ви се слепва, поръсете я с брашно и я пуснете още няколко пъти през формата.
Така тестото става по-твърдо и се оформят идеалните Fusilli.


Знаете, че съм по импровизацийте и няма да съм аз, ако спазвам всичко с точност.
Реших да напарвя своята паста малко по-дълга.
Нали трябва да си личи, че е домашна.
А и с благодарение на Кухненска машина kMix,  домашната паста е факт и е нормално да е различна големина, все пак не се прави във фабрика :)


Моментът на появата на тези форми ме изпълни с радост и настроение.


Моята паста е оформена и готова.


Купих си сьомга котлет, защото исках да е по-сочно месото.
Филето е една идея по-сухо, а котлетът има повечко мазнина, така соса стана по-богат и ароматен.
Котлета поръсих със сол и черен пипер.
В тиган сложих зехтин и запечатах котлета от двете страни.
Когато беше готов, го начупих на късчета, махнах костите и кожата.


В същия тиган, както бях правила рибата, сложих сметаната и чесъна.
След това късчетата сьомга.


През това време водата завря, сложих пастата.


Варих точно 3 минути, не повече, защото от тенджерата пастата веднага отиде на друго място.


Пастата се озова в тигана със сметана и сьомга.
Веднага поръсих с пармезан, копър и скилидка чесън.


Искам да ви опиша вкуса и аромата, но наистина няма да успея да пресъздам истински, какво чудо се усеща наоколо.


Дааа, обичам да готвя и да усещам щастието, което носи тази храна, особено днешната.
Това е върховно удоволствие на сетивата!


Как да не съм доволна и щастлива?
Изпълних още едно желание, да имам тази рецепта в блога си!
За мен е важно да споделя с вас, как можете да се насладите в дома си, на храна, която обикновено ни поднасят в изискани ресторанти.


KENWOOD
определено издържа и този кухненски тест.
Отново топ качество и издържливост.

Препоръчвам да опиате и тези рецепти: 

Магданозени папардели с авокадо сос

рецепта ТУК!


Лазаня "Помодоро"

рецепта ТУК!


Домашни телиатели със спаначен сос

рецепта ТУК!


Домашната храна е най-вкусна!

Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Споделяйте вашите вкусотии или използвайте #домашнивкусотиистеди!
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...